MINISTARSTVO PRIVREDE OBJAVILO JAVNE POZIVE ZA PODRŠKU MIKRO, MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA

Servisne informacije

Ministarstvo privrede objavilo javne pozive za tri programa podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu za koje je ukupno u ovoj godini opredeljeno 450 miliona dinara. Objavljeni su javni pozivi za: Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade; Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte.

Više infromacija o svakom od poziva može se pronaći na https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/ .

Programe sprovode Ministarstvo privrede i Fond za razvoj, a predstavljaju kombinaciju bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda.

Ministarstvo je za program podrške ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju, a koji se prvi put sprovodi ove godine, opredelilo 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Kada je reč o početnicima u poslovanju opredeljeno je 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, a kroz program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Preostali iznos investicionog ulaganja privrednih subjekata finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj.

Javni pozivi otvoreni su dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra ove godine.

Sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu pronaći na internet strani Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs i Fonda za razvoj: www.fondzarazvoj.gov.rs.

Podsećamo i da je Ministarstvo privrede ranije pozvalo poslovne banke i lizing kompanije da se prijave za učešće u realizaciji Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini, za koji je opredeljeno 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *