POKRAJINSKA VLADA IZDVOJILA VIŠE OD 3,3 MILIJARDE DINARA ZA INFRASTRUKTURNE PROJEKTE U 24 LOKALNE SAMOUPRAVE

Gradske vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

– Ovo je važan dan jer započinjemo velike investicije u Vojvodini. Pokazali smo u minule četiri godine dobar zajednički pristup, efikasnost i jedinstvo u pripremi projekata – kazao je predsednik Mirović.

Gradu Sremska Mitrovica je preko konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekta u oblasti osnovnog obrazovanja i vaspitanja, koji je raspisala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dodeljeno 73 miliona dinara za realizaciju projekta rekonstrukcije i dogradnje fiskulturne sale Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici. Lokalna samouprava, kao sufinansijer u projektu učestvuje sa 33 miliona dinara.

Predsednik Mirović danas je uručio i ugovor za nastavak realizacije projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“ u Bačkoj Topoli. Za ovu namenu Pokrajinska vlada izdvojila je 154 miliona dinara.

– Želimo da u 2021. godini završimo započete investicije iz ranijih godina – prečistače u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu. To su veoma značajne investicije jer obezbeđuju zdravu životnu sredinu – dodao je Mirović.

Predsednik je najavio da će tokom proleća početi i radovi na izgradnji Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i novog Doma za duševno obolela lica u Čurugu.

Prema njegovim rečima, ove godine biće završeno i stavljeno u funkciju Narodno pozorište u Subotici, veoma zahtevan projekat koji je realizovan zajedno sa Vladom Republike Srbije, kao i akvapark na Paliću.

– Započećemo rekonstrukciju lokalne putne mreže u Sečnju, Šidu, Žablju, Apatinu, Novom Bečeju, Žitištu, Odžacima i Bačkoj Palanci. Nastavićemo radove i na rekonstrukciji lokalne putne mreže na Fruškoj gori, koja je postala veoma važna turistička destinacija. Želimo da stvorimo dobre infrastrukturne uslove za razvoj turizma – izjavio je predsednik Mirović.

Zajedno sa lokalnim samoupravama, kako je dodao, u ovoj godini radiće se na završetku sportske hale u Inđiji i adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, završetku izgradnje Doma kulture u Vrbasu, izgradnji gradskog kupališta u Kovinu i gradske pijace u Kikindi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *