ODRŽANA PRVA SEDNICA SAVETA ZA ZA KOORDINACIJU U OBLASTI EKONOMSKOG RAZVOJA

Servisne informacije

Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, formiran kao povremeno telo Pokrajinske vlade, održao je danas konstitutivnu sednicu na kojoj je razmatran plan rada u cilju bržeg ekonomskog razvoja Pokrajine.

Predsedavajući Saveta, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, istakao je da je zadatak ovog radnog tela da koordiniše i prati aktivnosti pokrajinskih sekretarijata u čijem su delokrugu poslovi privrednog, ekonomskog i regionalnog razvoja AP Vojvodine, te da predlaže Pokrajinskoj vladi donošenje akata koji će doprineti unapređenju tih oblasti.

Prioritetne aktivnosti Saveta biće podsticanje razvoja industrijskih zona, kao osnove za ekonomski razvoj lokalnih samouprava, te daljeg formiranja biznis inkubatora.

Podsticaće se razvoj porodičnog biznisa, u cilju razvoja sela i sprečavanja migracija, s posebnim osvrtom na razvoj ženskog preduzetništva, kao i dalji razvoj socijalnog preduzetništva.

Na sednici je istaknuto da će kao polazna osnova biti izrađen dokument koji će obuhvatiti ekonomski razvoj AP Vojvodine za period 2021–2023. godine.

„Ovaj dokument bi trebalo da sadrži ciljeve koje smo utvrdili i potencijale koje bismo mogli da iskoristimo i postignemo najbolji rezultat“, kazao je potpredsednik Ćurčić.

Kako bi se što efikasnije realizovali planovi Saveta, na sednici je zaključeno da će u njegov rad biti uključene i druge pokrajinske stručne službe, privredne i razvojne agencije.

Sednici su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, ujedno i zamenik predsednika Saveta, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Dušan Španović i pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *