MINISTARKA MAJA GOJKOVIĆ ODRŽALA SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA NOVINSKIH UDRUŽENJA

Kultura

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković održala je danas sastanak sa predstavnicima novinskih udruženja Prouns, Komnet, Društva novinara Srbije, Asocijacije radio-televizija Srbije, Društva novinara Vojvodine i Udruženja medija i medijskih radnika.


Predstavnici medijskih udruženja istakli su da na osnovu brojnosti članstva, predstavljaju značajnu medijsku snagu, ali da i pored toga nisu dovoljno zastupljeni u izradi medijskih dokumenata koji regulišu medijsku scenu i od kojih zavisi sudbina svih novinara i medijskih radnika.

Oni su ukazali ministarki kulture i informisanja na to da nisu zastupljeni u Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara, kao ni u Radnoj grupi za primenu Akcionog plana za sprovođenje Medijske strategije od 2020. do 2025. godine i da bi njihovo učešće u radu, zahvaljujući njihovom iskustvu i kredibilitetu, značajno doprinelo poboljšanju uslova na medijskom tržištu.

Ministarka Gojković je rekla da će razmotriti način da i ova udruženja, koja čine novinari i medijski radnici iz različitih delova Srbije, u narednom periodu budu zastupljena na adekvatan način, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *