POSHUMNO ODLIKOVAN DR ANĐELKO BAČVANIN

Gradske vesti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je zlatne medalje za zasluge i doprinos u borbi protiv epidemije koronavirusa zdravstvenim radnicima koji su, povodom Sretenja, odlikovani Ukazom predsednika od 12. februara.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovana je specijalista pneumofiziologije Opšte bolnice Čačak dr Marina Levajac, kao i bračni par – medicinska sestra KC Niš Marija Zekić i fizioterapeut Doma zdravlja Niš Marko Zekić.

Isto odlikovanje, predsednik je uručio doktoru medicine na specijalizaciji iz anesteziologije Instituta za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja Marku Nikoliću.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Posthumno, odlikovan je specijalista neuropsihijatrije Opšte bolnice Sremska Mitrovica Anđelko Bačvanin, a medalju je primila njegova supruga dr Ljiljana Stančetić Bačvanin.

Takođe, posthumno su odlikovani i specijalista opšte hirurgije Zdravstvenog centra Negotin Slaviša Nestorović, u čije je ime medalju primio njegov sin dr Saša Nestorović, kao i specijalista hirurgije OB Čačak Miodrag Jorović, čiju je medalju preuzela njegova bratanica Marijana Jorović.

Zlatnom medaljom za zasluge posthumno je odlikovana i specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterologije sa hepatologijom OB Ćuprija Svetlana Vukčević, a medalju je primio njen suprug Miodrag Vukčević.

Vučić je istakao da su odlikovanja mali dug i znak da država zna šta su ovi ljudi učinili u teškim trenucima i da im za to duguje večnu zahvalnost.

On je ukazao na to da su preminuli lekari koji su danas posthumno odlikovani dali ono što je najvažnije u odbrani zemlje, radeći svoj posao na najuzvišeniji i najpošteniji način.

Oni su ponos naše zemlje, poručio je predsednik Republike, dodajući da članovi njihovih porodica, koji su u njihovo ime danas primili odlikovanja, moraju sa ponosom da ih čuvaju, jer su njihovi najbliži to zaslužili.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *