SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE

Servisne informacije

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje da se Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu usmeri 48 miliona dinara za uspostavljanje sistema za virtualizaciju desktop računara na tom fakutetu.

Reč je o veoma važnoj investiciji za tu visokoškolsku ustanovu, koja je među prvima na Univerzitetu u Novom Sadu pokrenula proces virtualizacije u nastavi i nauci.

Cilj ovog projekta je da omogući da se na jednom mestu investira u hardver i sva softverska rešenja koja Fakultet koristi u nastavi i nauci, a da se putem virtualizacije, odnosno procesa prenosa sadržaja i softverskih mogućnosti, izvrši prikaz na 150 mesta, koja će koristiti studenti, naučnici i nastavnici.

Danas je doneto i rešenje da se izdvoji preko 22 miliona dinara za unapređenje saobraćajne infrastrukture u opštinama Čoka i Senta.

Za proširenje kolovoza u Školskoj ulici u Jazovu (opština Čoka) obezbeđeno je 12,9 miliona dinara, dok je opštini Senta usmereno 9,4 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u Ulici Kalmana Miksata u u tom gradu.

Izgradnjom tih saobraćajnica biće rešen višegodišnji problem građana koji žive u tim ulicama, i omogućeno bezbedno funkcionisanje saobrađaja.

Na sednici je doneto i rešenje da se sa 8,4 miliona dinara finansira zamena elektroenergetskih instalacija u Gradskoj hali „Mostonga” u Somboru.

Pokrajinska vlada prihvatila je i Informaciju o preuzimanju predsedavanja AP Vojvodine Radnoj zajednici podunavskih regija 2021–2022. godine.

Radna zajednica je formirana pre tri decenije u gradu Vahau u Donjoj Austriji. Njen cilj je formiranje snažnog partnerstva pokrajina i regija duž Dunava u interesu njihovih stanovnika i promovisanje mirnodopske saradnje u Evropi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *