ZATVARANJE ZA VIKEND, ŠTA SVE NEĆE RADITI

Gradske vesti

Za vikend stupaju na snagu nove mere saopšteno je danas posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, koje su usklađene sa odlukama Republičkog kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa. Zakazani sportski događaji, pre donošenja mera, mogu se sprovesti po planu, bez publike, poštujući sve zdravstvene mere. Sve ostale manifestacije su suspendovane za vikend.

Za dane predstojećeg vikenda subota 13. i nedelja 14. mart neće raditi ništa, osim apoteka što uključuje i poljoprivredne apoteke, ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge, kao i veterinarskih ordinacija i benzinskih pumpi isključivo u delu točenja goriva, rekao Miloš Madžić, komunalni inspektor.

– Za vreme predstojećeg vikenda radiće isključivo kiosci, prehrambene radnje i to do 21:00 čas, usluge dostave hrane mogu se vršiti neograničeno, s tim da nema ulaska u objekat ili prodaje kroz šuber. Novina je da i pet šopovi mogu da rade do 21 čas, na pijaci isključivo prehrambeni deo može da radi u periodu od 5:00 ujutru do 12:00 časova, dok robni deo pijace ne može da radi. Apartmani, hoteli i prenoćišta koji imaju prijavljene goste i uslugu ishrane u njihovim restoranima mogu da je koriste do 22:00 časa. U svim ovim navedenim objektima kojima je omogućen rad moraju se poštovati mere koje se odnose na maksimalan broj lica u objektu, što je možda i najvažnije. Obavezno je nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance, kao i upotreba dezinfekcionih sredstava. Sve inspekcije će biti na terenu, kontrola će biti pojačana, tokom celog vikenda radiće komunalna inspekcija i komunalna milicija, kao i MUP Sremska Mitrovica i sanitarna inspekcija, te molimo sve naše sugrađane da poštuju sve ove mere ili će u protivnom nažalost biti sankcionisanje po zakonu – naglašava Madžić.

Gradski bazen takođe neće raditi za vikend.

Od ponedeljka i učenici viših razreda osnovnih škola prelaze na onlajn nastavu, a srednjoškolci nastavljaju već započet režim školovanja na daljinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *