MITROVAČKE KOMPANIJE SPREMAJU NOVE INVESTICIJE

Gradske vesti

Delegacija Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije i Privredne komore Srbije posetila je danas kompanije „Milotex“ u Šimanovcima i „Metalfer Steel Mill“ u Sremskoj Mitrovici, u okviru akcije obilaska privrednih subjekata širom Srbije, sa ciljem uspostavljanje dijaloga sa privrednicima i promocije programa podrške koji mogu da koriste.

U saopštenju Ministarstva privrede navodi se da su kompanije iz Srema, uprkos pandemiji koronavirusa, uspele da održe poslovanje, ali i da zaposle nove radnike i investiraju u proširenje proizvodnih kapaciteta, pri čemu u ovoj godini planiraju dodatna zapošljavanja i investicije.

Ministarka Anđelka Atanasković je prilikom obilaska „Metalfer Steel Mill“, jedine kompanije u Srbiji koja pravi rebrasti betonski čelik u šipkama i koturu i toplo valjanu žicu, izrazila zadovoljstvo jer je ta firma nosilac znaka Čuvarkuće.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović istakla je da je ta opština u poslednjih deset godina doživela procvat, i podsetila na to da su u 2019. godini otvorena 53 nova preduzeća, a da je plan da se rad tih fabrika uskladi sa dualnim obrazovanjem.

Vlasnik kompanije “Metalfer Steel Mill” Branko Zečević ukazao je na to da ta kompanija trenutno zapošljava 580 radnika, a da se planiraju nove investicije.

Kompanija proizvodi 500.000 tona gotovih proizvoda godišnje, a s obzirom na to da se proizvodnja zasniva na otpadnom čeliku kao sirovini, ujedno je i jedan od najvećih reciklera u Srbiji, podvukao je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *