ODRŽAN SKUP ISPRED REDAKCIJE NS UŽIVO: Bora Novaković hoće da nas ućutka

Politika

Posle skupa koji je održan ispred njihove redakcije, portal NS uživo je objavio tekst koji prenosimo u celosti:

,,Borislav Bora Novaković vojvođanski lider Narodne stranke Vuka Jeremića, ne prestaje sa pritiskom na novinare portala NS Uživo. Od kako je ovaj novosadski portal objavio detalje kriminalne prošlosti Novakovićevog bliskog partijskog saradnika Predraga Dragojevića, hajka na članove ove redakcije iz dana u dan jača. Poslednji u nizu pokušaja da se ućutka istina, jeste sutrašnji protest ispred prostorija portala NS Uživo, a u organizaciji omladine Narodne stranke.

Nakon pisanja portala NS Uživo da je predsednik Izvršnog odbora ove stranke Peđa Dragojević, osoba koja ima čak pet krivičnih prijava za više različitih krivičnih dela, Borislav Novaković je na društvenoj mreži Tviter novinare nazvao bednicima, uz pretnju da su dirali u osinjak, pa da će tako i proći.

Usledilo je ignorisanje naših novinara na terenu koji su pratili delovanje Novakovića i Narodne stranke, uz kratak komentar ovog političara da sa njima nema šta da razgovara, te da će sve odgovore ljudi iz NS Uživo dobiti na sudu. Dva dana kasnije Narodna stranka pohvalila se na društvenim mrežama da je njen visokopozicionirani član Predrag Dragojević prosledio pisanu tužbu kojom tereti direktora i glavnog odgovornog urednika portala NS Uživo Nikolu Bilića za navodne neistine u vezi sa pet krivičnih prijava koje je Dragojević, poznatiji kao Peđa Mafija, upisao u svoj dosije u periodu 1994-2015. godine.

– Tužba je pokušaj da se prikrije istina o nezakonitim radnjama čiji je glavni akter Predrag Dragojević. Ukoliko sagledate načine na koje je ovaj takozvani političar zaradio svoje krivične prijave, jasno je da je reč o čoveku koji jedino silom i strahom može da dobije ono što želi, ali kako i sami kažu, vidi, gari ne može“ – rekao je Nikola Bilić glavni odgovorni urednik portala NS Uživo.

Bori Soluncu i Peđi Mafiji ako se ne sviđa to što pišemo, neka “promene kanal” – Nikola Bilić glavni odgovorni urednik portala NS Uživo

Bilić dodaje da je sutrašnji protest ispred zgrade u kojoj se nalaze prostorije portala čiji je urednik, samo još jedan u nizu pokušaja da se zastraše novinari njegove redakcije.

– Novaković i Dragojević očigledno veruju da ćemo odustati od istine pod pritiskom koji vrše na nas. Sramotno je šta sve sebi dozvoljavaju, ako ovo rade kao opoziciona stranka, šta bi tek činili sa medijima da su na poziciji vlast. Zahtevam hitnu reakciju svih udruženja novinara, jer ova vrsta odnosa političara prema medijima ne sme biti tolerisana. NS Uživo je privatna firma, uredno upisana u APR i registar medija. Mi nismo javni servis i nemamo obavezu da kreiramo sadržaj koji je po meri većine, Bori Soluncu i Peđi Mafiji ako se ne sviđa to što pišemo, neka „promene kanal“ – poručio je Bilić.”

izvor: (Espreso / NS uživo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *