MIROVIĆU URUČENA PLAKETA ZA DOPRINOS INTEGRACIJI I UNAPREĐENJU POLOŽAJA ROMA U VOJVODINI

Uncategorized

Povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je delegaciju Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine predvođenu predsednikom Daliborom Nakićem, sa kojim je razgovarao o unapređenju položaja ove nacionalne manjine, posebno u oblastima obrazovanja, zapošljavanja i socijalnog statusa.

Ovom prilikom, direktorka Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine Ljiljana Mihajlović uručila je predsedniku Miroviću Plaketu za doprinos u procesu integracije i unapređenja položaja Roma u Vojvodini.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi istaknuto je da je u proteklim godinama učinjen veliki pomak kada je reč o uslovima života Roma u Vojvodini, ali da je to samo početak procesa na kome se mora dugo i zajedno raditi.

„Pokrajinska vlada posvećena je realizaciji programa koji doprinose što boljem položaju romske nacionalne manjine, ali i svih ostalih nacionalnih manjina koje žive u Vojvodini“, kazao je predsednik Mirović.

„Danas je prilika da se podsetimo šta smo uradili i šta treba da uradimo za unapređenje položaja Roma“, kazao je predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i istakao da je podrška Pokrajinske vlade u tom procesu izuzetno značajna.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Jovanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *