POKRAJINSKA VLADA I DALJE ULAŽE SREDSTVA U MITROVAČKU BOLNICU

Zdravlje

U Službi za radiološku dijagnostiku Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici od početka pandemije virusa korona, od marta prošle godine pa do danas, urađeno je 53.000 radioloških snimaka, od čega 38.000 snimaka pluća za potrebe kovid
pacijenata. Zahvaljući donaciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, od marta meseca ove godine služba za radiološku dijagnostiku bogatija je za dva bežična digitalna detektorska panela sa printerom za radiografska snimanja, u vrednosti od šest miliona dinara.

Tokom prethodne godine po osnovu konkursa za dodelu sredstava vojvođanskim bolnicama za nabavku opreme i aparata, mitrovačka Opšta bolnica nabavila je video laringoskop i RTG cev za rendgen aparat. Vrednost ove opreme
je 32 miliona dinara.

Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat nastavljaju i dalje da ulažu značajna sredstva u mitrovačku bolnicu, potvrdila je tokom posete Sremskoj Mitrovici dr Snežana Bojanić pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

– Pokrajinska vlada dodelila je mitrovačkoj bolnici nešto više od 22 miliona za uređaje i opremu, ali to nisu ni prva ni poslednja sredstva koje je ova bolnica dobila i podsećam da je tokom prethodnog mandata u ovu ustanovu uloženo nešto više od 170 miliona dinara za opremu – izjavila je dr Bojanić i najavila nova ulaganja s obzirom na to da je mitrovačka bolnica najveća zdravstvena ustanova u Sremskom okrugu.

Osvrnuvši se na epidemiološku situaciju u zemlji, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo je napomenula da se ovde leči veliki broj pacijenata od korone, te će nova oprema pomoći u njihovom lečenju, ali i lečenju drugih pacijenata.

Direktor mitrovačke bolnice dr Dragan Malobabić je dodao da je ova zdravstvena ustanova od Ministarstva pravde dobila specijalni mamografski sto koji će pomoći u sigurnosti punkcije dojke i savremenim načinom smanjiti traumu kod same dijagnostike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *