NASTAVLJA SE POMOĆ I PODRŠKA UGOSTITELJIMA SA TERITORIJE GRADA

Gradske vesti

Grad Sremska Mitrovica raspisao je dva nova javna poziva za pomoć ugostiteljskim objektima koji svoju delatnost obavljaju u objektima koji se nalaze u javnoj svojini ili drugih nivoa vlasti.

Za prvi poziv opredeljeno je dva i po miliona dinara. Najmanji iznos koji se može dobiti po subjektu je 100.000 dinara, a najviši je 400.000 dinara.

– Grad želi da takvim ugostiteljima pomogne oko plaćanja zakupnine. Napravili smo određene kriterijume na osnovu površina tih ugostiteljskih objekata. Kada govorimo o sojenicama, odlučili smo da objekti do 250 kvadratnih metara plaćaju zakupninu od 100.000 dinara, objekti površine od 251 do 500 kvadrata 150.000 dinara, zatim za objekte koji imaju površinu od 500 do 700 kvadratnih metara 200.000 dinara i za objekte koji zauzimaju površinu preko 700 kvadrata iznos je 400.000 dinara. U tu grupu smo uvrstili i ugostitelje koji obavljaju delatnost u objektima tipa noćni bar, jer zbog epidemije nikako nisu radili, a plaćali su sve vreme zakupninu – pojašnjava načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo.

Prvi javni poziv odnosi se na objekte koji se nalaze na priobalju Save: sojenice i splavovi. Drugi javni je namenjen subjektima koji su se počeli baviti ugostiteljstvom u periodu od 15. marta do 17. avgusta 2020. godine. Javni pozivi su otvoreni do 29. aprila i objavljeni su na sajtu grada i u Opštinskom uslužnom centru. Za drugi javni poziv je opredeljeno milion dinara.

– U drugom javnom pozivu nismo hteli da određujemo kriterijume, jer smo na neki način želeli da odamo priznanje svima koji su rešili da se bave ugostiteljstvom u kriznom periodu od 15. marta do 17. avgusta prošle godine. Tu smo opredelili 100.000 dinara po privrednom subjektu – izjavio je Ševo.

Predstavnici lokalne samouprave najavili su i pomoć turističkim agencijama za šta će uskoro biti raspisan konkurs. Predviđeno je da se opredeli oko 1,5 miliona dinara, otprilike 200.000 dinara po agenciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *