SREMSKA MITROVICA DOMAĆIN NAJPRECIZNIJIM PILOTIMA PARAGLAJDERA

Sport

Na Sportskom aerodromu u Velikim Radincima u organizaciji Aero kluba „Kumulus“ iz Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Aero kluba „Sremska Mitrovica“, po takmičarskom kalendaru Vazduhoplovnog saveza Srbije, za vikend je održano Državno prvenstvo i 2. kolo lige Srbije u preciznom sletanju paraglajderom.

Takmičenje, u kojem je učešće uzelo 40 pilota paraglajdera, otvorio je predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović. Otvaranju takmičenja prisustvovao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, koji je tom prilikom izjavio da Sremska Mitrovica ima odlične uslove za rad aeroklubova i dalji razvoj vazduhoplovnog sporta.

Pored nacionalne konkurencije, takmičenje je održano i u međunarodnoj otvorenoj konkureciji, zbog nekoliko gostiju iz Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije i Španije.

Takmičenje za cilj ima promovisanje bezbednosti, tolerancije i sportskog duha, kroz razvoj vazduhoplovnog sporta, kako kod mladih, tako i kod starijih.

Prema rečima Željka Ovuke, pilota paraglajdera iz Kluba „Ares“ Beograd, paraglajding je veoma zahtevan sport, veoma masovan u svetu, pa je i konkurencija velika. Svaki rezultat je dobar ako su piloti zadovoljni svojim letenjem, i ako ne prave greške koje za ishod mogu imati povrede. Iz svake trke se nešto novo nauči, i to pilote paraglajdera drži u ovom sportu. Sport nije dosadan, ni jedan let nije isti, dinamičan je i u skladu sa prirodom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *