NA RADOST NAJMLAĐIH OTVOREN NOV VRTIĆ U LAĆARKU

Gradske vesti

Novi objekat vrtića “Čuperak” u Laćarku svečano je otvoren. Čast da preseku vrpcu imali su najmlađi stanovnici ovog sremskog sela, koji su  svojim osmesima i ljubavlju  ispunili svaku prostoriju.

Dobrodošlicu u novi vrtić poželeo im je savetnik predsednika Srbije za obrazovanje Mladen Šarčević. 

Izgradnja novog objekta, koji se prostire na oko 1000 metara kvadratnih, trajala je malo duže od godinu dana. Objekat se sastoji od prizemlja, gde su smeštene dve radne sobe, kuhinja i trpezarija  i jednog sprata, na kome se nalaze četiri radne sobe i jedna multi funkcionalna prostorija. U oba objekta, starom i novom, moći će da boravi oko 300 mališana.  

Za zaposlene u Predškolskoj ustanovi “Pčelica” ovo je izuzetno značajan dan. 

Zadovoljstvo zbog novoizgrađenog objekta izrazila je i gradonačelnica Sremske Mitrovice, koja je najavila i nove projekte. 

Za izgradnju vrtića u Laćarku, Vlada Republike Srbije je u okviru projekta Svetske banke izdvojila 105 miliona dinara. Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica je za opremanje kuhinje i nabavku nameštaja izdvojila oko 15 miliona dinara, dok je za rekonstrukciju krova i fasade na starom objektu uloženo oko osam miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *