PROJEKAT „NASTAVI DA SE USAVRŠAVAŠ“ ZNAČAJAN ZA PROFESIONALNI RAZVOJ VASPITAČA

Gradske vesti

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ iz Sremske Mitrovice bila je domaćin sastanka na kome su se u okviru projekta „Nastavi da se usavršavaš“ (KEY – KEEP EDUCATING YOURSELF), sastali predstavnici partnerskih institucija.

Reč je o projektu koji ima međunarodni karakter i koji okuplja 17 partnera iz zemlje i inostranstva. Cilj projekta je podrška profesionalnom razvoju vaspitača.

Glavni nosilac projekta „Nastavi da se usavršavaš” je Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Novog Sada. Projekat okuplja pet visokih škola za obrazovanje vaspitača iz Srbije i srodne institucije iz Crne Gore, Rumunije, Mađarske, Slovenije i Velike Britanije. Takođe učestvuju i udruženja vaspitača Vojvodine i Srbije, kao i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja iz Srbije.

Kako se na sastanku moglo čuti, projekat „Nastavi da se usavršavaš” predstavlja veoma značajan korak kako u razmeni iskustava, tako i profesionalnom razvoju vaspitača. Počeo je da se realizuje u decembru 2018. godine i traje tri godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *