SAOPŠTENJE SA POKRAJINSKE VLADE

Uncategorized

Pokrajinska vlada donela je danas Pokrajinski akcioni plan zapošljavanja u AP Vojvodini za 2021. godinu, u kome su kao prioriteti politike zapošljavanja istaknuti – otvaranje novih radnih mesta, ulaganje u ljudske resurse i podsticanje socijalne inkluzije na tržištu rada. Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja obezbeđena su 42 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.

Pokrajinski akcioni plan zapošljavanja osnovni je instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja na teritoriji AP Vojvodine. Planom se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđuju mere koje će biti realizovane, čime bi se omogućilo održivo povećanje zaposlenosti na teritoriji AP Vojvodine. Ovaj dokument je sačinjen u skladu sa pravcima i ciljevima Strategije zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine.

Na današnjoj sednici donet je i zaključak da se pokrene postupak prenosa prava javne svojine Republike Srbije na AP Vojvodinu nad objektom TV toranj „Iriški venac“ u Sremskoj Kamenici.

U zaključku se navodi da je TV toranj „Iriški venac” pretrpeo oštećenja tokom bombardovanja 1999. godine, te da je neophodna sanacija, jer je njegov značaj višestruk, kako u arhitektonskom smislu, tako i zbog razvoja turističke ponude Fruške gore i tog dela Srema. Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju TV predajnika „Iriški venac” i izgradnju pratećih sadržaja u neposrednoj blizini tog objekta, predviđena su sredstva u iznosu od 11 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *