DECA IZ MARTINACA UČE SE SADNJI BILJAKA I NEGOVANJU HUMANOSTI

Gradske vesti

Dan planete zemlje u Martincima obeležen je radno. Deca iz pripremne predškolske grupe Predškolske ustanove „Pčelica“ obišla su poljoprivredno gazdinstvo Stojnić, u kome su učestvovala u sadnji biljaka u plasteniku. Ova poseta realizovana je kroz zajednički projekat vrtića i porodice Stojnić.

Projekat je osmišljen sa ciljem da se deca upoznaju, aktivno učestvuju i prate ciklus razvoja biljaka. U te svrhe domaćinstvo Stojnić ustupilo je prostor u svom plasteniku, a uz dobru saradnju sa vrtićem projekat je uspešno realizovan. Akcija ima i humanitarni karakter, s obzirom na to da će deca sav rod prodati na svojoj tezgi, a zaradu će pokloniti svojim vršnjacima kojima je novac potreban za lečenje.

Mali Martinčani su sami posejali semenke paradajza u kontejnere, kasnije su ga pikirali u čaše, te rasadili u plastenik. Na Dan planete zemlje, rasadili su i papriku, a paradajz vezali za kanap i pustili da raste. Svako dete na saksiji ima ispisano svoje ime, kako bi svako imao svoj rasad, svoju biljku, a kasnije će imati i svoje plodove.

Akciji su se pridružili i Dušica Pavlović, direktorica mitrovačke Agencije za ruralni razvoj i Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, koji su pohvalili ovu kreativnu radionicu kroz koju deca uče o biljkama, o prirodi, o poljoprivredi i hrani, ali razvijaju i humanitarni duh.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *