LOKALNA SAMOUPRAVA SUBVENCIONIŠE KAMATE NA KREDITE

Gradske vesti

Aktuelna vlast, na svim nivoima, ulaže velike napore u održavanje balansa između zaštite zdravlja stanovništva i očuvanja ekonomije. Stoga, Grad Sremska Mitrovica nastavlja sa pružanjem pomoći lokalnim privrednim subjektima, ovog puta u oblasti kratkoročnog kreditiranja mikro i malih privrednih subjekata i preduzetnika.

– Krediti su namenjeni maloj privredi – lokalnim privrednicima koji su registrovani za obavljanje proizvodne, prerađivačke, uslužne i ugostiteljske delatnosti, a koji nisu koristili pravo na subvencije za kamate na kredite u 2020. godini od strane Grada Sremska Mitrovica. Kreditna sredstva se odobravaju za finansiranja tekuće likvidnosti i nabavke obrtnih sredstava. Privredni subjekti imaju pravo na jedan kredit koji ne može biti manji od 200.000 dinara, niti veći od milion dinara. Subvencionisaće se kamata na kredite ročnosti do 24 meseca. Za svaki odobreni kredit privrednom subjektu i preduzetniku, Grad Sremska Mitrovica će subvencionisati 100 odsto obračunate redovne kamate za period trajanja kredita – izjavio je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Sredstva kojima će Grad Sremska Mitrovica subvencionisati kamatu na odobrene kredite su ograničena i iznose 750.000 dinara u 2021. godini. Privrednici zahtev za kredit podnose kod Vojvođanske banke. Zahtevi se podnese do utroška sredstava, najkasnije do 1.decembra 2021. godine, a odobravaju se u skladu sa kreditnom politikom banke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *