MALIŠANI IZ MARTINACA POMAŽU GAVRILU

Gradske vesti

Kao nastavak nedavno obeleženog Dana planete na gazdinstvu porodice Stojnić iz Martinaca, pokrenuta je još jedna lepa akcija u ovom mitrovačkom selu, ovoga puta humanitarnog karaktera. Stojnići su i ovaj put, u saradnji sa pripremnom predškolskom grupom Predškolske ustanove „Pčelica“ u Martincima i vaspitačicom Slavicom Jovanović, organizovali mini pijacu.

U centru pažnje su opet bila deca, koja su u sklopu ove akcije preuzeli ulogu pijačnih prodavaca. Na postavljenim dečjim štandovima, zainteresovani Martinčani mogli su da kupe kako sadni materijal, tako i čitav niz proizvoda u čijoj izradi su učestvovala upravo deca predškolskog uzrasta, uz pomoć roditelja i vaspitača.

Tako su se na pijačnim štandovima mogli naći razni ručno rađeni uskršnji, dekorativni pokloni i domaći kolači, a sva prikupljena sredstva od prodaje ovih proizvoda, biće iskorištena u humanitarne svrhe, za pomoć malom Gavrilu, kome je novac potreban za odlazak na lečenje u inostranstvo.

Martinčani su tokom ovog pijačnog dana sakupili 24.000 dinara i svojim primerom pokazali humanost i želju da motivišu i ostale ljude dobre volje koji su u mogućnosti da se na bilo koji način uključe u akciju pomoći Gavrilu. Akciji se pridružila i Dušica Pavlović, direktorica mitrovačke Agencije za ruralni razvoj koja je pohvalila veliku humanost malih ljudi, uz nadu da će se akcija ponoviti i u ostalim selima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *