ZA ŠKOLE SA TERITORIJE GRADA IZ POKRAJINSKOG BUDŽETA 7,9 MILIONA DINARA

Gradske vesti

Ove godine, na konkurs za investicije u oblasti obrazovanja usmeren je 91 milion dinara, a obrazovno-vaspitne ustanove mogle su da konkurišu za finansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje objekata.

U prostorijama Doma učenika srednjih škola Sremska Mitrovica zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević uručio je ugovore o dodeljenim sredstvima po konkursu za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Srema. Među školama koje su dobile sredstva su i Mitrovačka gimnazija, Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ Martinci i Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ iz Sremske Mitrovice. 

Zahvaljujući konkursima za investicije u oblasti obrazovanja koje resorni sekretarijat raspisuje od 2017. godine, do sada je uloženo preko milijardu dinara u objekte koje koriste obrazovne ustanove.

Gradu Sremska Mitrovica je po konkursu pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje pripalo 7,9 miliona dinara i to za sanaciju deLa objekta Mitrovačke gimnazije, Doma učenika, kao i osnovnih škola Jovan Jovanović Zmaj u Martincima i Boško Palkovljević Pinki u Sremskoj Mitrovici. Radovi će biti izvođeni tokom letnjeg raspusta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *