JKP KOMUNALIJE OSVOJILO PRVO MESTO ZA NAJBOLJU PROJEKTNU IDEJU U SRBIJI

Gradske vesti

U okviru projekta „Alternativno finansiranje i donacije za lokalne zajednice u Srbiji“, čiju je realizaciju omogućilo Nemačko savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) putem Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje,organizovana je konferencija od strane NALED i asocijacija Loud Crowd.

Završna konferencija bila je ujedno i finale konkursa za izbor najboljih projektnih ideja za finansiranje putem crowdfunding-a, pristiglih iz svih regiona Srbije. 
Odlukom glasova publike pobedila je inicijativa JKP „Komunalije“ iz Sremske Mitrovice koje je prezentovalo projekat razvoja reciklažnog dvorišta za nula otpada u Gradu Sremska Mitrovica. 

Realizacijom ovog projekta, smanjiće se količina trajno odloženog otpada na regionalnoj deponiji, rešiće se problem mini divljih deponija u našem gradu i povećati stepen reciklaže. 

Građanima će biti omogućeno da potpuno besplatno u Reciklažno dvorište odlože osam kategorija otpada: kabasti otpad, građevinski otpad, zeleni otpad…. 

– Veliku zahvalnost dugujemo i lokalnoj samoupravi, svim medijima, građanima koji su se uključili u glasanje, a sve u cilju da naš grad bude – GRAD SA 0 OTPADA – izjavila je Tamara Milković, portparol ovog preduzeća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *