OBELEŽAVANjE MEĐUNARODNOG DANA PORODICE 15. MAJA U SRP ZASAVICA

Gradske vesti

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, od 1993.godine 15.maj je ustanovljen kao Međunarodni dan porodice. Porodica ima suštinski značaj u razvoju čoveka-pojedinca, ali i celokupnog društva u celini, te kao takva, čini temelj jednog sistema.

Porodica je prva socijalna grupa kojoj pojedinac pripada i veoma je važno na koji način će se razvijati, kako će njeni članovi međusobno funkcionisati i na koji način će se uključivati u društvo. Ona ima najvažniju ulogu u razvoju čoveka, jer porodične vrednosti koje je stekao prilikom odrastanja, prenosiće i na porodicu koju će kasnije formirati, na svoju decu. U porodičnoj osnovi treba da budu ljubav, pažnja, tolerancija, požrtvovanost, sigurnost, jer samo u takvom okruženju, deca imaju priliku da izrastu u funkcionalne ljude koji će sutra moći samostalno da istupe kao ravnopravni članovi društva u kome žive.

Za stvaranje čvrstih veza među članovima porodice od višestrukog značaja su zajedničke aktivnosti u kojima će učestvovati svi njeni članovi, kao što su društvene igre, izleti, proslave… U fokusu toga, Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica obeležiće ovaj datum organizovanjem sportskog dana u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“. Članovi Asocijacije, zajedno sa njihovim porodicama, učestvovaće zajedno u planiranim sportskim aktivnostima, vožnji brodom, šetnji i razgledanju prirode.

Cilj je da taj dan deca i roditelji, provedu u druženju i stvaranju lepih, zajedničkih trenutaka i uspomena, jer ništa ne može da nadoknadi vreme koje propustimo u odrastanju naše dece i niko ne može da zameni naše prisustvo kada smo im potrebni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *