FESTIVAL PIJANIZMA OD 20. DO 23. MAJA U SREMSKOJ MITROVICI

Kultura

U Sremskoj Mitrovici će se u periodu od 20. do 23. maja održati 7. Festival pijanizma u organizaciji i realizaciji Muzičke škole „Petar Krančević“ i Umetničkog udruženja Krančević, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Grada Sremska Mitrovica.

Festival će se održavati u Galeriji „Lazar Vozarević“, a tehnička podrška je Centar za kulturu Sirmijumart.

Ovogodišnji Festival je daleko premašio očekivanja u broju prijavljenih kandidata u disciplinama klavir solo, klavirski duo i uporedni klavir, bez obzira na veoma tešku školsku godinu koja je iza nas. „Uživo“ će nastupiti 170 učenika i studenata.

Takmičari dolaze iz muzičkih škola i ustanova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Bugarske i Srbije. Takmičarska lokacija je Galerija „Lazar Vozarević“ a Muzička škola je domaćin. Osim takmičarskog dela koji će ocenjivati stručni žiri, za sve učesnike će biti organizovane, po kategorijama, svečane podele diploma na Žitnom trgu.

Otvaranje 7. Festivala pijanizma pod imenom „Ljubav slikana notama“ počinje u četvrtak, 20. maja sa početkom u 20:00 časova u mitrovačkoj Galeriji. Koncert učenika Muzičke škole „Petar Krančević“ biće održan na istom mestu u subotu, 22. maja sa početkom u 19:00 časova, dok će koncert laureata Festivala biti održan u nedelju, 23. maja sa početkom u 19:00 časova.

Direktorka i umetnička direktorka Festivala su profesorke klavira Milda Kuzminac i mr Dušanka Gavrilović. Svi koncerti, kao i takmičarski deo Festivala, će biti održani u skladu sa važećim merama zdravstvene zaštite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *