SREM JEDAN OD RAZVIJENIJIH PRIVREDNIH REGIONA U SRBIJI

Gradske vesti

Sremski upravni okrug jedan je od razvijenijih delova Srbije, čulo se na sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga, kojoj je prisustvovao i Zoran Dimitrijević, državni sekretar u Ministarstvu privrede. On je ocenio da je privreda Srema u uzletu, i da je sve veći broj investicija koje se realizuju upravo u ovom okrugu.

Konstitutivnoj sednici Parlamenta privrednika Srema prisustvovala je i Nermina Ljubović, direktorka Privredne komore Srbije za parlamente privrednika. Ona je podsetila da od 2017.godine postoji jedinstvena Privredna komora Srbije, čiji temelj predstavljaju parlametni privrednika, najviši organ svake regionalne privredne komore. Taj sistem čini 685 najuspešnijih privrednih društava.

 Prema rečima direktora Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga Predraga Mujkića, prethodne četiri godine parlament privrednika je dobro radio, a pred novim sazivom su i novi izazovi.

Parlament privrednika Sremskog regiona broji 35 članova i objedinjuje celu privredu sremskog regiona. Na konstituvnoj sednici novog saziva za predsednika je izabran Dalibor Berić, generali menadžer komapije IGB Automotive iz Inđije.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *