ZA PROJEKTE IZ OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE 50 MILIONA DINARA

Poljoprivreda

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima 12 lokalnih samouprava ugovore za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte u oblasti upravljanja komunalnim otpadnim vodama vredne 50 miliona dinara.

Reč je o projektima iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja – za izgradnju sistema za tretman komunalnih otpadnih voda, za prečistače komunalnih otpadnih voda i potrebnu infrastrukturu, projekte kanalizacione mreže i prateće opreme.

– Ovo je veoma važna oblast. Planiramo da u toku ove i naredne godine povučemo i dodatna finansijska sredstva u iznosu od 1,2 milijarde dinara kada je reč o drugim aspektima zaštite životne sredine, najpre u uspostavljanju standarda više energetske efikasnosti i zameni postrojenja na čvrsta goriva u javnim objektima na teritoriji Vojvodine – kazao je predsednik Mirović.

Mirović je podsetio da je na inicijativu Pokrajinske vlade Skupština AP Vojvodine usvojila Deklaraciju o zaštiti životne sredine kao krovni dokument kako bi ta oblast bila u prvom planu.

– Zajedno sa lokalnim samoupravama delovali smo na osnovu elemenata iz Deklaracije. Mi smo proteklih godina investirali u izgradnju prečistača u Malom Iđošu i Bačkoj Topoli, a Vlada Republike Srbije pripremila je sredstva za značajne investicije u ovoj oblasti – istakao je predsednik Mirović.

Ugovore za izradu projektno-tehničke dokumentacije dobili su gradovi Zrenjanin, Vršac i Kikinda i opštine Kovin, Odžaci, Bečej, Pećinci, Žitište, Bačka Topola, Irig, Bački Petrovac i Temerin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *