NAJPERSPEKTIVNIJIM MLADIM SPORTISTIMA DODELJENE POKRAJINSKE STIPENDIJE

Sport

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je danas ugovore o stipendiranju 59 perspektivnih i talentovanih sportista iz Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina. Za tu namenu je ove godine iz pokrajinskog budžeta opredeljeno ukupno 10 miliona dinara.Stipendisti su sportisti iz 30 sportskih grana, a predložili su ih pokrajinski granski savezi.

Među stipendistima su i kajakaši Vala Anastazija Bajuk, stipendista razvojnog programa Olimpijskog komiteta Srbije, i Aleksandar Jovanović.

Sekretar Basta je, uz čestitke najtalentovanijim mladim sportistima na rezultatima koje su postigli, posebno istakao njihovu upornost da istraju u okolnostima koje nisu bile lake, a koje je nametnula epidemiološka situacija.

– Dragi sportisti, vi činite okosnicu našeg vrhunskog sporta u budućnosti i na vama je da nastavite vredno da trenirate, da ne gubite motivaciju i elan. Oduvek smo bili ponosni na činjenicu da smo zemlja vrhunskih sportista i zato je naša zajednička obaveza da tu tradiciju sledimo – naveo je Basta.

On je naglasio da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nastaviti da ulaže u sport i mlade nade, i da pronalazi načine i mehanizme da podstiče njihov trud i talenat i to ne samo kada postignu uspeh nego i na njihovom putu ka uspehu.

– Cilj nam je da kontinuirano pratimo rad i rezultate mladih sportista i da ulažemo u njihovu budućnost i u budućnost našeg vrhunskog sporta – poručio je resorni sekretar.

Basta je ovom prilikom ukazao i na izuzetan značaj i doprinos trenera, kada je reč o rezultatima ovih mladih i perspektivnih članova našeg društva, jer su, kako je naglasio, nesebično delili svoje veštine i znanje, kao i roditelja, koji su bili najveći oslonac i podrška u njihovim postignućima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *