DODELJENE SUBVENCIJE ZA PROTIVGRADNE MREŽE POLJOPRIVREDNICIMA U VOJVODINI

Poljoprivreda

Ugovori za sufinansiranje nabavke protivgradnih mreža i elemenata za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja potpisani su danas u Pokrajinskoj vladi sa 103 poljoprivrednika.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić istakao je da ukupan iznos sredstava koja je Sekretarijat opredelio na konkursu za ove namene iznosi 85 miliona dinara.

– Broj prijavljenih i broj ugovora za ova sredstva veći je nego prošle godine, te je ovo prilika i da zahvalim na odzivu po ovoj konkurnoj liniji. Ukupna vrednost investicije je 175,2 miliona dinara, a Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu po jednoj prijavi je opredelio maksimalno 7,3 miliona dinara – naglasio je Božić.

On je podsetio na to da sufinasiranje prihvatljive investicije od strane resornog sekretarijata iznosi do 60 odsto, kao i na praksu kada je reč o svim konkursima – da je iznos za bespovratna sredstva deset odsto viši ukoliko su žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, osobe do 40 godina ili ako se gazdinstvo nalazi na području sa otežanim uslovima rada.

– Podržaćemo ovakav vid aktivnosti i u narednoj godini – poručio je Božić i još jednom pozvao vojvođanske poljoprivrednike da redovno učestvuju na konkursima Sekretarijata.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu naglasio je da svi oni koji konkurišu sa ispravnim prijavama mogu računati na ova sredstva i da je za narednu godinu planirano da obim sredstava, po ovoj konkursnoj liniji bude znatno veći. Božić je ukazao na to da resorni sekretarijat, na godišnjem nivou, ima ukupno 28 konkursnih linija namenjenih delom poljoprivrednim proizvođačima, a delom lokalnim samoupravama i da je budžet za unapređivanje ove privredne grane u našoj pokrajini maksimalno orijentisan ka svojim korisnicima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *