STIGLE PRVE ANALIZE, SAVSKA VODA BEZBEDNA ZA KUPANJE

Gradske vesti

Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ Sremska Mitrovica obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Analiza savske vode je izvršena 2.juna i to na tačkama uzorkovanja: reka Sava – mala plaža, reka Sava – početak plaže, reka Sava – Dispanzer.

Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na navedenim lokalitetima ODGOVARA zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje: izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi. Prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti. Obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode. Vršiti nadzor nad kupanjem male dece (u plićaku je voda najzagađenija), posle jake kiše i oluje ne
kupati se dva do tri dana. Zabraniti pristup domaćim životinjama. Ne sedeti na vlažnom pesku već na prostirkama.

Iz JKP „Komunalije“ mole sve sugrađane da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *