JASMINA JURAS NOVA PREDSEDNICA SPORTSKOG SAVEZA VOJVODINE

Sport

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta prisustvovao je izbornoj Skupštini Sportskog saveza Vojvodine, koja je održana u amfiteatru novosadskog Spensa.

Za novog predsednika SSV izabrana je Jasmina Juras, međunarodni košarkaški sudija, koja je na funkciji prvog čoveka krovne sportske organizacije Vojvodine zamenila proslavljenog odbojkaša Slobodana Boškana.

Sekretar Basta pozdravio je delegate Skupštine i poželevši im uspešan rad, naglasio da je današnja izborna Skupština specifična po tome što je kandidat za predsednika Sportskog Saveza Vojvodine, po prvi put u istoriji, žena.

„Današnja izborna Skupština krovne sportske organizacije Vojvodine specifična je po tome što postoji samo jedan kandidat i što je za predsednika Sportskog saveza Vojvodine, po prvi put u istoriji, kandidovana žena. Jasmina Juras odavno je postala prva žena iz Srbije koja je sudila na svim velikim svetskim košarkaškim takmičenjima, a od danas, i prva žena na čelu SSV“, rekao je Basta.

Sekretar se zahvalio i dosadašnjem predsedniku SSV, našem proslavljenom odbojkašu Slobodanu Boškanu na angažmanu u Savezu i poželeo mu mnogo uspeha u daljoj karijeri.

Novoizabrana predsednica SSV Jasmina Juras ukratko je predstavila svoj dosadašnji sportski rad i upoznala delegate sa predlogom plana i programa rada Saveza za budući period od četiri godine.

Na Skupštini je izabran novi Upravni odbor i Nadzorni odbor Sportskog saveza Vojvodine, kao i generalni sekretar Saveza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *