POTPREDSEDNIK ĆURČIĆ: U SREMSKOM REGIONU IZGRADITI AGROBIZNIS ZONE

Poljoprivreda

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić sastao se sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović i njenim zamenikom Petrom Samardžićem, sa kojima je razgovarao o aktuelnoj situaciji u privredi u Sremu i zajedničkim aktivnostima na unapređenju privrednog ambijenta i otvaranju novih radnih mesta.

Na sastanku je posebno istaknut značaj izgradnje agrobiznis zone i unapređenja industrijskih zona u Sremu.

Potpredsednik Ćurčić, koji je ujedno i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, istakao je da je cilj današnje posete da se razmene informacije o aktuelnoj situaciji u privredi i ekonomskim kretanjima.

„Zadatak Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava jeste očuvanje privrednog ambijenta koji treba da bude povoljan za otvaranje novih radnih mesta“, kazao je nakon sastanka Ćurčić.

On je dodao da na teritoriji Vojvodine postoje četiri biznis inkubatora, ali da nijedan nije striktno vezan za oblast agrara.

„Predložićemo da se u Sremskoj Mitrovici osnuje agrobiznis inkubator kako bi se malim proizvođačima pružila podrška da iz male proizvodnje, odnosno sa mikro nivoa, pređu na viši nivo“, rekao je Ćurčić i dodao da je reč o podršci u edukaciji, prostoru, pravnoj i knjigovodstvenoj pomoći.

Potpredsednik je dodao da je u razgovoru sa rukovodstvom Sremske Mitrovice prepoznat i potencijal za razvoj industrijskih zona, koje treba da se dodatno opreme.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić kazao je da je današnji sastanak bio prilika da se predstave razvojne šanse Sremske Mitrovice i Sremskog regiona.

„Ono što je najpotrebnije Sremskoj Mitrovici i celom Sremskom regionu jesu biznis inkubatori, pre svega agrobiznis inkubatori, jer mi imamo ogroman potencijal u oblasti poljoprivredne proizvodnje i prerađivačke delatnosti“, kazao je Samardžić i dodao da očekuje pozitivne efekte današnjeg susreta, te da će neke od predloženih tema biti deo planskog dokumenta u oblasti ekonomskog razvoja, koji Pokrajinska vlada priprema za period od 2021. do 2027. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *