GODIŠNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA „BRANKO RADIČEVIĆ“ 1. i 2. JULA NA ŽITNOM TRGU

Kultura

Godišnji koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević”, pod nazivom „Ovi dani dugi, letnji” biće održan na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici. Organizuje ga Centar za kulturu „Sirmijumart”, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport.

Uz muzičku pratnju „Narodnog orkestra”, scenskim nastupom, koji obuhvata muziku, igru, pesmu, karakteristične i raznovrsne koreografije i narodne nošnje, izvođači će predstaviti deo folklorne tradicije našeg naroda – od dečjih igara, spletova igara i pesama iz različitih delova naše zemlje, do prikaza nekih od običaja i slično.

Prve večeri, u četvrtak, 1.jula, na koncertu koji počinje u 19 sati, to će učiniti članovi Dečjeg ansambla i njihovi gosti. Druge večeri, odnosno u petak, 2.jula, koncertom koji počinje u 20 časova, predstaviće se članovi Prvog ansambla, takođe sa gostima.

Organizator koncerta i svi učesnici sa svojim umetničkim rukovodiocima, upućuju svima toplu dobrodošlicu na koncert, pozivajući ih da zajedno, na pomenuti način, uživaju u ovim danima, dugim, letnjim…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *