MIROVIĆ: ZA OBLAST PRIVREDE I PREDUZETNIŠTVA 198 MILIONA DINARA

Uncategorized

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje troškova nabavke mašina i druge opreme i za nabavku repromaterijala, ukupne vrednosti 198 miliona dinara.

– Na ovaj način želimo da uvećamo ukupan privredni rast i razvoj preduzetništva započinjanjem novih proizvodnih ciklusa – kazao je Mirović.

On je ocenio da su, uprkos teškoj godini koja je iza nas, mnoge privredne grane poput industrije, poljoprivrede, malih i srednjih preduzeća, uspele da održe privredne aktivnosti u najvećoj mogućoj meri, te da je to učinjeno pre svega velikom odgovornošću i zalaganjem naših preduzetnika.

– Zbog svega toga dugujemo im zahvalnost jer su pored zdravstvenih radnika, upravo privreda i preduzetništvo izneli veliki teret opstanka naše države i društva i zato je Pokrajinska vlada izdvojila ova značajna sredstva kako bi se očuvalo poslovanje i sva radna mesta – rekao je Mirović.

Predsednik je naglasio da je u proteklih pet godina otvoreno više od 65.000 novih radnih mesta u Vojvodini.

– Taj rezultat postigli smo zajedničkim radom Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, što doprinosi znatnom rastu prihoda u budžetu – kazao je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević kazao je da je zahvaljujući radu Pokrajinske vlade budžet resornog sekretarijata 66 odsto veći nego prethodni i da zato danas može mnogo bolje da odgovori na zahteve privrede.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *