POKRAJINSKA VLADA OPREDELILA 76,3 MILIONA DINARA ZA POTREBE ADAPTACIJE I OPREMANJA ZDRAVSTVENIH USTANOVA U VOJVODINI

Servisne informacije

Pokrajinska vlada na današnjoj sednici opredelila je 76,3 miliona dinara za potrebe adaptacije i opremanja zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini.

Doneto je rešenje da se Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić” u Zrenjaninu usmeri 30 miliona dinara za adaptaciju i proširenje sistema medicinskih gasova za potrebe kontinuiranog i stabilnog snabdevanja kiseonikom.

Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici usmereno je 27,2 miliona dinara za opremanje mikrobiološke laboratorije, a Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine pet miliona dinara za finansiranje investicionog održavanja i opremanja Službe za neonatologiju i smeštajnog prostora za majke pratilje.

Na današnjoj sednici doneto je i rešenje da se Institutu za onkologiju Vojvodine usmeri 14,1 milion dinara za nabavku opreme za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Za finansiranje projekta spoljnog uređenja objekta Velnes centra u Adi Pokrajinska vlada izdvojila je 69,8 miliona dinara.

Pokrajinska vlada opredelila je Srpskom narodnom pozorišta 62,4 miliona dinara za zamenu postojećeg čilera s rashladnim agregatima u verziji toplotne pumpe i 15,5 miliona dinara za rekonstrukciju dekorativnog osvetljenja.

Za završetak projekta “Uređenje trotoara i staza u centru naselja Lovćenac” u opštini Mali Iđoš izdvojeno je 26,3 miliona dinara, dok je za programe modernizacije infrastrukture osnovnih i srednjih škola u Ravnom Selu, Senti, Grebencu, Belom Blatu, Maradiku, Kruščiću i Beloj Crkvi usmereno 12 miliona dinara.

Pokrajinska vlada finansiraće sa 36 miliona dinara prvu fazu radova na obnovi objekta Srpske pravoslavne crkvene opštine u Novom Sadu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.