REKONSTRUKCIJA TOALETA U ŠKOLI U MARTINCIMA

Gradske vesti

U Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima trenutno su u toku  radovi na sanaciji dva toaleta koje koriste učenici. Novčana sredstva za ove radove obezbeđena su po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje a radove su obišli gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić.

Prema rečima gradonačelnice Milovanović, lokalna samouprava u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje nastavlja i dalje da ulaže kako u osnovne tako i u srednje škole, ali i u predškolsko obrazovanje. 

“Sada smo u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima, oni su preko konkursa pokrajinskog sekretarijata dobili dva miliona i 800 hiljada dinara za rekonstrukciju dečjih toaleta. Radovi su u toku, a u ovoj školi ćemo još raditi legalizaciju koja je takođe u toku, odnosno ozakonjenje objekta, što će rukovodstvu škole puno značiti jer će na taj način moći da konkurišu na svim konkursima i kod Republike ili Pokrajine, za sve ono što će im u narednom periodu trebati.”

Milovanović je dodala i to da će u novoj školskoj godini u okviru Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima biti adaptirana učionica za grupu dece uzrasta od 4 do 6 godina, koja će bit data na korišćenje Predškolskoj ustanovi “Pčelica”. 

Obilazeći radove, načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić je istakao da je sremskomitrovačka  lokalna samouprava dobila najviše sredstava od Pokrajine ovoj godini. 

„Pre svega bih pohvalio direktore škola koji su aplicirali, zajedno sa lokalnom samoupravom, prema pokrajini i mislim da smo lokalna samouprava koja je najviše sredstava dobila od Pokrajine u ovoj godini, tako da očekujem da se i sledeće godine nastavi taj lep i dobar trend saradnje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i naše lokalne samouprave, to jest škola, osnovnih i srednjih. Očekujemo kao i ove godine što se radi ovde leti, da imamo još iste takve radove i u gimnaziji, ostalo je još par, da kažemo manjih škola za koje se nadam da ćemo u sledećih godinu, dve dana i njih uspeti i da renoviramo i sa ponosom da kažemo, da će u roku od pet, šest godina sve škole izgledati onako kako treba škole da izgledaju, s obzirom da dugi niz godina nije ništa bilo ulagano u obrazovanje. Sredstva koja se sada se ulažu će se vratiti 100 puta više.”

Vesna Vladisavljević, direktorka OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima, zahvalila se Pokrajinskom sekretarijatu i Gradu Sremska Mitrovica na ovoj, kako je rekla, najvećoj investiciji u njihovu školu u poslednjih petnaestak godina. 

Iako je na raspustu, obilasku radova je prisustvovao i Igor Vujić, mali gradonačelnik Sremske Mitrovice,  koji živi u Martincima i pohađa  Osnovnu školu “Jovan Jovanović Zmaj”, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se njegova škola poboljšava.

Radovi u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima biće gotovi do početka nove školske godine a novčana sredstva u iznosu od 2, 8 miliona dinara obezbedio je  Pokrajinski sekretarijata za obrazovanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *