LIKOVNA KOLONIJA “SIRMIUM 2021”

Gradske vesti

Likovna kolonija „Sirmium 2021” održana je na sremskomitrovačkom Hipodromu i u hotelu „Srem” u Sremskoj Mitrovici. Peta po redu kolonija, ove godine okupila je 10 umetnika koji su tokom četiri dana u autentičnom prostoru  stvarali svoja umetnička dela. 

Osvrnuvši se na prethodnih period od pet godina, koliko kolonija traje, koordinator kolonije Milan Kardaš je istakao da ova tradicionalna manifestacija svake godine okuplja različite umetnike i da se organizatori trude da unesu  neke novine. Ove godine, među 10 umetnika je i jedna  vajarka koja je uradila plitki reljef konja koji će biti postavljen na prigodno mesto u okviru Hotela „Srem”. Takođe, hol mitrovačkog hotela “Srem” krasiće i sva ostala umetnička dela koja su nastala tokom likovne kolonije “Sirmium 2021”. 

Likovna kolonija održana je  u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart”, uz podršku Grada Sremska Mitrovica, Uprave za kulturu i sport i Edukativnog centra „Kardaš Art”. Suorganizator je Kazneno-popravni zavod Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *