IZ OPORTUNITETA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU 80 MILIONA DINARA

Uncategorized

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je za oblast socijalne zaštite ove godine iz sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta izdvojeno približno 80 miliona dinara, a predstavnicima institucija socijalne zaštite danas su dodeljeni ugovori.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević iskazala je zahvalnost Ministarstvu pravde na tome što je prepoznalo značaj unapređenja ove oblasti i istakla da će realizacija ovih projekata značajno unaprediti sistem socijalne zaštite i poboljšati uslove života i rada korisnika i zaposlenih.

Ona je naglasila da je svako ulaganje u sistem socijalne zaštite od velikog značaja, uz napomenu da je ove godine opredeljeno dvostruko više sredstava nego što je bilo izdvojeno prošlogodišnjim konkursom.

Ministarka je precizirala da će sredstva biti opredeljena za nabavku saniteta i specijalizovanih vozila za osobe sa invaliditetom, renoviranje prostorija, zamenu fasade i stolarije, kao i nabavku medicinske opreme.

Kisić Tepavčević je ukazala na to da se u sistemu socijalne zaštite nalaze korisnici kojima je pomoć najpotrebnija i istakla da svi moraju da udruže snage i aktivnosti i sredstva usmere na poboljšanje uslova njihovog života.

Sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja dodeljuje komisija Ministarstva pravde, a ministarka pravde Maja Popović je ovom prilikom istakla da je na svim dosadašnjim konkursima finansirano 600 projekata od javnog interesa i da je ispunjena svrha uloženog novca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *