MIROVIĆ I GODFRI OBIŠLI POLAZNIKE REGIONALNOG KOŠARKAŠKOG KAMPA NA LETENKI

Sport

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri obišli su 13. regionalni košarkaški kamp „I came to play“ na Letenki, koji je ove godine okupio više od 100 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

– U ovom kampu deca stiču dodatne sportske navike, usavrašavaju košarku sa velikim igračima, druže se i stvaraju prijateljstva, ali i novu budućnost – koja će biti bolja i otvorenija kada je reč o sredinama iz kojih dolaze, a ta budućnost je u saradnji i većoj međusobnom razumevanju. Budućnost je u mladosti, a oni su ta mladost – izjavio je predsednik Mirović.

Podsetivši na naše nekadašnje najveće košarkaške uspehe, predsednik Mirović je učesnicima kampa poručio da vredi učiti i boriti se.

– Ovaj kamp je mnogo više od košarkaškog – već 13 godina ovde se vršnjaci iz regiona druže i stiču prijateljstva – što je veoma značajno jer upravo ti mladi, kroz razumevanje, sport i ljubav treba da prevaziđu generacije koje su iza nas – kazao je Mirović.

Ambasador Godfri rekao je da je ovaj kamp prilika da mlade generacije, osim sporta, uče o samopoštovanju i poštovanju drugih, timskom duhu, fer-pleju i drugim veštinama i ljudskim vrednostima koje će im biti neophodne u životu.

Zahvalivši Pokrajinskoj vladi, Ambasadi SAD i gradskim institucijama na kontinuiranoj podršci, organizator Minja Delić kazao je da je kroz kamp do sada prošlo više od 3.000 mladih iz regiona, od kojih neki igraju u najboljim ligama sveta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *