ZA ŠEST MESECI GRAĐANI ĆE MOĆI DA SE VOZE KOMPLETNO NOVOM BRZOM PRUGOM OD BEOGRADA DO NOVOG SADA

Gradske vesti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji spajanja železničkog koloseka na deonici Stara Pazova – Novi Sad na vijaduktu u plovnom delu Dunava i poručio da će građani za šest meseci moći da se voze kompletno novom brzom prugom od Beograda do Novog Sada.

Predsednik Vučić je istakao da se privodi kraju veliki posao na najlepšem delu pruge od Beograda do granice sa Mađarskom, a da će za šest meseci građani moći da se voze kompletno novom brzom prugom od Beograda do Novog Sada. On je, nakon spajanja koloseka na toj deonici, rekao da ne samo da je lepa priroda i veličanstven pogled na Dunav, već su veličanstveni i svi izgrađeni objekti – galerija, vijadukt i tunel.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

– To je nešto što nemamo i nismo ni sanjali da ćemo da imamo u Srbiji. Obično se trudimo da pronađemo i kažemo nešto loše jer je lakše kritikovati nego govoriti lepe stvari. Ponosan sam što sam ovde i što mogu da kažem samo veliko hvala RŽD-u, našim ruskim prijateljima, ruskim i srpskim graditeljima. Sve što su uradili je fantastično, sve stanice su nove, čiste, nema urušenih kao nekada. Ogromna promena. Pruga će biti kompletno završena do kraja godine, a onda će početi testiranje vozova na najveće brzine, najpre u Batajnici. Testiraćemo sekciju po sekciju. Testiranje ove deonice biće u januaru, a zatim počinje komercijalna upotreba pruge – naveo je predsednik Vučić i najavio da prvi voz treba da stigne do kraja oktobra i da će biti među najmodernijim u Evropi.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija od kralja Milana, od 1878. godine kada se neposredno krenulo u izgradnju pruge, mnogo izgubila i da je došlo vreme da se naprave stvari koje će nas spojiti sa Evropom i modernim svetom. On je najavio i da predstoji veliki posao postizanja dogovora za gradnju pruge Valjevo-Priboj-Vrbnica, što je važno za zapad Srbije.

– Ovo je drugačija Srbija, nešto što ostaje iza nas. Zahvalan sam svima koji su takvu politiku podržavali. RŽD-u hvala na izuzetnim rezultatima u Srbiji, na trudu i radu. Ovo će doprineti i zelenoj agendi u zemlji. Kada verujemo u sebe, sve možemo i ni u čemu ne moramo da budemo slabiji od drugih – zaključio je predsednik Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *