FESTIVAL PLESA I NOĆ POD ZVEZDAMA 28.AVGUSTA NA ŽITNOM TRGU

Gradske vesti

U subotu, 28.avgusta na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici, od 17:30 časova održaće se plesni festival „Sirmium Dance Now“ i manifestacija „Mitrovačka noć pod zvezdama“.

Plesni festival „Sirmium Dance Now“ ove godine okuplja preko 300 učesnika, od četiri godine do seniorskog uzrasta. Učestvovaće plesači iz Subotice, Zrenjanina, Šapca, Bijeljine, kao i domaći plesni klubovi „Sirmium Dance“ i studio modernog i klasičnog plesa „Olena“. Gost festivala biće Kreativni muzički centar „Vivak“ iz Sremske Mitrovice.

Publika će imati priliku da uživa u plesnim čarolijama vođena ritmovima hip-hopa, dance, acro dance, musical, mažoret plesa i klasičnog baleta. Plesove će ocenjivati stručni žiri, a svi takmičari će biti nagrađeni medaljom i diplomama, grupe peharima, a za najbolje su pripremljene vredne nagrade za Istanbul, Prag, ili Beč, kao i festivalske kotizacije za Srbiju i BiH.

Po završetku plesnog festivala, od 21:00 čas, počinje manifestacija „Mitrovačka noć pod zvezdama“. Ovo je jedinstven događaj, spoj edukativnog i zabavnog sadržaja, gde će naši sugrađani imati priliku da posmatraju nebeski svod i ujedno uživaju u dobrom ritmu.

„Mitrovačka noć pod zvezdama“ nastala je kao produkt saradnje Asocijacije učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica sa Prirodno matematičkim fakultetom u Novom Sadu, DFS-Podružnica Srem, Odredom izviđača „Boško Palkovljević Pinki“ i Gradskom upravom za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica.

Manifestacije će biti humanitarnog karaktera za pomoć jednoj od najuspešnijih plesača u Srbiji, devojčici Maši Artiko.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *