Politika

Opozicija po ko zna koji put pokušava da prevari narod!

Opozicija po ko zna koji put pokušava da prevari narod!

Šta se zapravo krije iza ekološkog protesta?

Među prisutnima je i Boško Obradović, karikaturista Predrag Koraksić Koraks, Đorđe Vukadinović, Milan Verouović…

Ekološki protest s ciljem skretanja pažnje na nedostatak vode, seče šuma, otvaranja rudnika i kamenoloma, kao i izgradnji mini hidrolektrani započet je danas u 14 časova na Trgu Nikole Pašića.

Među nekoliko stotina ljudi, prisutni su i Boško Obradović, karikaturista Predrag Koraksić Koraks, Đorđe Vukadinović, Milan Verouović kao i Petar Đurić lider organizacije “Ćale ovo je za tebe”.

Iako je isprva delovalo da je reč o protestu građana, predstavnici vanparlamentarnih stranaka pod izgovorom zaštite životne sredine pokušali su još jednom da izmanipulišu građanima i skrenu pažnju na sebe.

No, patriotizam nije kada glumiš ekologa, nego kada baciš smeće u kantu za đubre.

Zbog protesta je blokiran potez od Trga Nikole Pašića, pa sve do Brankovog mosta, gde će biti održana protestna šetnja.

Za to vreme, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović prisustvovala je sa predsednikom opštine Vrbas Predragom Rojevićem početku radova na uklanjanju smetlišta u selu Kucura.

Nastavljamo sa velikom akcijom čišćenja širom Srbije, a kao što smo i najavljivali, očistićemo 500 divljih deponija u 43 lokalne samouprave. I zato sada ponovo možemo da vidimo sa jedne strane lepu prirodu, a sa druge deponiju na kojoj je nepropisno odložen i komunalni i građevinski i životinjski otpad. Za nas je izuzetno važno da jednom očišćene deponije i ostanu očišćene, i zato ćemo pojačati kontrolu – rekla je ministarka Vujović.

Kako se može videti problem niko ne prećutkuje niti se gura pod tepih, povećanjem broja vozila, proizvodno orijentisanih fabrika, dok se na problemu aerozagađenja radi.

S druge strane, opozicija koristi svaku priliku da izmanipusedsliše narodom.

Posledice globalnog zagrevanja osećamo poslednjih 50 godina, a šačica propalih političara na ovom problemu nije uradila ništa dok su bili na vlasti.  Jedino što su oni uspeli da urade je zatvaranje fabrika i otpuštanje ljudi.

Na protestu su se delili i letci “Ovde se zaustavlja tiranija, ovde počinje sloboda”, koji najavljuje naredni protest 18. septembra.

Izvor: 24sedam.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *