JESENJA PROGRAMSKA ŠEMA RTV: SVUDA GDE STE VI, TU JE I VAŠ RTV!

Zabava

Novi početak na starom mestu! Jesen, na programu Radio – televizije Vojvodine, donosi aktuelne, informativne, korisne i zabavne sadržaje sa svih meridijana na šesnaest jezika. Putem sedam medijskih platformi – dva televizijska, tri radijska kanala, internet radija i portala rtv.rs, biće emitovane prepoznatljive emisije RTV-a, ali i novi sadržaji.

Na sajtu rtv.rs, u odeljcima Odloženo gledanje i Odloženo slušanje, možete pronaći svoje omiljene emisije, a na istoj adresi, putem interneta, možete pratiti program uživo. Svuda gde ste Vi, tu je i Vaš RTV!
 
Jesenja programska šema Radio-televizije Vojvodine počinje u ponedeljak, 20.septembra. Nova šema će biti zasnovana tako da ispuni sve kriterijume javnog servisa, sa akcentom na kvalitet medijskih sadržaja.

Na Prvom programu televizije će se naći emisije po kojima je Radio – televizija Vojvodine prepoznatljiva – Razglednice, Jutarnji program, Brazde, Dnevnik, Pravi ugao, Art-erija i druge. Takođe, od jeseni vas očekuje bogat i šarenolik filmski i serijski program. Nakon letnje pauze, na programu će se ponovo naći političko – analitičke emisije RTV-a. Nakon deset godina, biće ponovo pokrenuta debatna emisija „Signali“ autorke Aleksandre Popović.

Drugi program televizije, svoj program zasnovan na bogatstvu raznolikosti upotpuniće emisijom „Multi kutak“, namenjenoj mladima. Nakon pozitivnih reakcija na projekat „Puls mladih“, Drugi program televizije nastavlja dobru praksu saradnje naših redakcija na jezicima nacionalnih zajednica. Nova generacija mladih novinara ovaj put priprema emisiju pod nazivom „Multi kutak“, koja se emituje svake prve nedelje u mesecu u 22.30 i titlovana je na srpski jezik. Za sada emisiju pripremaju mladi novinari i urednici na madjarskom, slovačkom, rusinskom i rumunskom jeziku, a u novoj jesenjoj šemi ekipi će se priključiti i kolege iz romske, hrvatske, ukrajinske i makedonske redakcije.

Svaka emisija obrađivaće određenu temu, a teme diktiraju društvene okolnosti i interesi ciljne grupe koju čine mladi do trideset godina. Umetnici i korona, studijski programi, socijalne mreže i promocija pozitivnih vrednosti samo su neke od tema kojima se bavi emisija „Multi kutak“. „Zavirite sa nama u svet mladih. Diverzitet kultura je nešto čime se ponosimo. Jer upravo mladi stvaraju svet u kakvom žele da žive, a „Multi kutak” je tu da im pomogne.“ – moto je ekipe koja priprema emisiju, na čelu sa koordinatorkom projekta Annom Jaškovom.

Prvi program radija od 20. septembra, posle letnje pauze, ponovo emituje specijalizovane sadržaje. U prepodnevnom programu očekuje vas emisija „Sektor plus“ o nevladinim organizacijama, socijalnoj i oblasti ljudskih prava, nauci, obrazovanju i zdravlju, dok će u popodnevnom programu biti obrađivane teme o univerzitetskom životu, statusu žena, ekonomiji i biznisu, kao i o poljoprivrednim aktuelnostima i dostignućima.

Radijski program obogatiće i „Svet na naslovnici“, o najaktuelnijim svetskim dešavanjima, emisija za dijasporu „Naši u svetu“ i zapisi o ličnostima koje su obeležile svoju epohu „U dobrom društvu“. Subotom, sada već tradicionalno,
emituje se emisija za penzionere „U inat godinama“, a zatim i reportaže i najbolje tonske zapise iz radijske arhive. Utorkom uveče uvodimo novi sadržaj, naizmenično sa „Muzičkim salonom“, emisiju o kulturnom identitetu ovog
prostora, „Kulturopolis“.

Drugi program radija emituje svoje sadržaje na mađarskom jeziku. Okosnica informativnog programa biće političko – analitička emisija „Objektiv“, koja se emituje subotom u 12.10. Porodični magazin „Zajedno“ biće emitovan ponedeljkom, četvrtkom je na programu emisija o zaštiti prirode „Horizont“, dok će jedna od najstarijih emisija Drugog programa radija, naučno – zabavni magazin „Duga“ biti emitovan petkom. Novost na drugom programu radija je
trosatni jutarnji program, tokom kojeg će slušaoci imati priliku da aktivno učestvuju u samoj emisiji.

Treći program radija emituje se na četrnaest jezika nacionalnih zajednica. Cilj programa je da zadovolji medijske potrebe nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, kvalitetnim sadržajima koji se kreiraju i uređuju upravo na jezicima
tih nacionalnih zajednica. Zato, svaka redakcija poseduje medijski prostor za informativne, zabavne, edukativne i kulturne sadržaje.

Omladinski internet „O“ radio u novoj sezoni unapređuje emisiju „Stripovedač“, koja će se emitovati na Jutjub platformi. „Stripovedač“ je emisija posvećena stripu. Autori su Petar Klaić i Dušan Majkić. Na Jutjub kanalu
„Stripovedač“, svake druge nedelje biće objavljena nova epizoda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *