MITROVAČKOM ZATVORU ZLATNA MEDALJA SA POLJOPRIVREDNOG SAJMA

Gradske vesti

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici nagrađen Velikom zlatnom medaljom na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, i to za jedinstvenu poljoprivrednu prikolicu sa mobilnim solarnim panelima.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević objasnio je da je reč o prikolici koja omogućava poljoprivrednicima da navodnjavaju velike obradive površine na kojima nema električne energije.

On je ocenio da je ovo ogromno priznanje, imajući u vidu činjenicu da se na sajmu pojavilo više od 1.500 izlagača iz 61 države.

Prema njegovim rečima, ovaj potpuno novi proizvod u poljoprivredi nastao je kao rezultat posvećenog rada zaposlenih u Službi za obuku i upošljavanje i osuđenih lica koji su angažovani u metalskom pogonu posle završene obuke.

U metalskom pogonu u KPZ u Sremskoj Mitrovici, kako je naveo, godišnje se proizvede više od 200 poljoprivrednih prikolica „Dubrava“, nosivosti od 4, 5, 8 i 10 tona, koje su decenijama unazad tražene među poljoprivrednicima.

Carević je rekao da je ova nagrada podsticaj i za druga osuđena lica da se priključe nekoj od stručnih obuka u zavodima kako bi stekli potrebno znanje za neko od desetine deficitarnih zanimanja.

Sa druge strane, poslodavci su iskoračili iz sveta predrasuda i sve je više društveno-odgovornih firmi koje zapošljavaju bivše osuđenike sa stečenim sertifikatima i zanatom u rukama, zaključio je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *