ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE OBELEŽIO SVETSKI DAN SRCA

Gradske vesti

Prema Кalendaru javnog zdravlja Svetski dan srca obeležava se 29. septembra 2021. godine, pod sloganom “POVEŽI SE SRCEM”.

Uz  poštovanje svih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, u saradnji sa Crvenim krstom Sremska Mitrovica obeležio je ovaj značajan datum. 

U prostorijama Crvenom krsta, korisnicima narodne kuhinje mereni su osnovni parametri – krvni pritisak, šećer u krvi, a tom prilikom izvršena je i podela zdravih životnih namirnica. Кorisnicima je naglašeno koliki je značaj prevencije ovih oboljenja i koliko je važno da se usvajaju zdrave životne navike. 

Takođe, skrenuta je pažnja na to da u poslednjih godinu i po dana živimo u vremenu pandemije COVID -19,  koja opterećuje zdravstvene sisteme i podiže nivo individualne odgovornosti za sopstveno zdravlje i zdravlje celokupnog društva. 

Zbog toga je potrebno pronaći  alternativne načine povezivanja ljudi u cilju prevencije i lečenja kardiovaskularnih bolesti, jer, kako su poručili iz mitrovačkog Zavoda, zajedničkim naporima možemo pomoći svim ljudima da vode bolji i zdraviji život sa zdravim srcem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *