ZA VIKEND ODRŽANA MANIFESTACIJA “GLJIVE KAO HRANA I LEK”

Gradske vesti

Prethodnog vikenda po četvrti put održana je manifestacija „Gljive kao hrana i lek“ u organizaciji Udruženja gljivara „Lisičarka“. U Laćarku je održana izložba uz degustaciju jela od gljiva, kao i predavanje o uzgoju bukovače, dok je gljivarenje održano na izletištu Letenka. 

Kako se moglo čuti, u Sremu postoje vrsni gljivari, koji su do pre nekoliko godina bili individualci i za njih se malo znalo. Zbog toga je i osnovano Udruženje glivara „Lisičarka“ sa ciljem da znanje i iskustvo glivara bude dostupno svima koji su zainteresovani da nešto više nauče o gljivama.

Podršku organizaciji manifestacije „Gljive kao hrana i lek“ pružila je Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Udruženje gljivara „Lisičarka“ osnovano je 2017. godine i broji 9 članova. Osnovni cilj Udruženja je edukacija stanovništva o značaju sveta gljiva kao i sprečavanje mogućnosti trovanja. Zadovoljni su potražnjom gljiva ali osnovni cilj im je da podignu svest građana o značaju zaštite životne sredine i važnosti gljiva u prirodi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *