SREMSKA MITROVICA PREDSTAVLJENA NA SAJMU INVESTITORA U MINHENU

Gradske vesti

Na nedavno održanom sajmu investitora „EXPO REAL“ u Minhenu, priliku da predstave turističke potencijale kao i investiocione planove za izgradnju hotela koji će zadovoljiti potrebe svakog potencijalnog turiste, imali su  Grad Sremska Mitrovica i Turistička organizacija Grada. 

Mitrovačku delegaciju predvodio je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, koji je tom prilikom istakao da su ovakvi sajmovi odlična prilika da se predstave potencijali i ivesticioni planovi Grada, ali da se i direktno razgovara sa potencijalnim investitorima. 

“Кontakti su napravljeni, ostaje da se održavaju kako bi se u narednom periodu, kroz dogovore i pregovore planovi i realizovali”, naglasio je Samardžić.  

Dušan Drča, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, zadovoljan je učešćem na Sajmu i prezentovanjem potencijala Mitrovice u oblasti turizma. Кako je istakao, EXPO REAL je pravo mesto gde može da se uči na iskustvu velikih svetskih gradova.

Sajam investitora „EXPO REAL“ u Minhenu, od 11-13. oktobra, posetilo je više od 19.000 učesnika iz 52 države. Ukupno 1.198 izlagača iz 29 zemalja uzelo je učešće na ovogodišnjem sajmu, a u top deset izlagača, pored Nemačke, našli su se: Holandija, Poljska, Austrija, Švajcarska, Srbija, Italija, Španija, Francuska, Rumunija. 

Deset gradova i opština iz Srbije predstavljalo je svoje investicione projekte na sajmu „EXPO REAL“ 2021. Na ovom najvećem evropskom “B2B” sajmu nekretnina i investicija predstavili su se Novi Sad, Кikinda, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Bečej, Subotica, Pećinci, Vršac, Pančevo i Sombor, a u sklopu štanda Razvojne agencije Vojvodine. 

Cilj ovakvog sajma je održati sastanke sa postojećim partnerima, upoznati potencijalne investitore i pokrenuti nove projekte. Zahvaljujući zahtevnim ekonomskim reformama koje je sprovela u proteklom periodu, Srbija se pozicionirala kao jedna od najznačajnijih investicionih destinacija Centralne i Istočne Evrope. Ideja Razvojne agencije Vojvodine jeste da pronađe investitore i partnere, pre svega na nemačkom tržištu, ali i iz ostalih zemalja, koji će ulagati u Srbiju, a samim tim i zapošljavati određeni broj ljudi. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *