ĐACI MITROVAČKE MUZIČKE ŠKOLE NA OMLADINSKOM HORSKOM FESTIVALU

Obrazovanje

Muzička škola „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice imala je svoje predstavnike na 4. Omladinskom horskom festivalu, održanom u Novom Sadu 29. i 30. oktobra, u organizaciji Srpske horske asocijacije.

Ispunjen je cilj festivala, a to je okupljanje mladih pevača u velikom združenom horu. Tome su, pored učenika iz Subotice, Zrenjanina, Novog Sada, Beograda, Požarevca, Aleksinca i Kragujevca, doprineli i učenici muzičke škole iz Sremske Mitrovice, koji su, zajedno sa nastavnicom Jovankom Ivanić, prvo prisustvovali generalnoj probi baleta „Ohridska legenda“ Stevana Hristića, u Srpskom narodnom pozorištu.

U subotu se festival nastavio u prelepom prostoru Sinagoge, kroz horsko muziciranje preko 90 mladih i posvećenih pevača, a sve zahvaljujući timskom radu članova Srpske horske asocijacije, ovog puta dirigenata 13 horova iz 8 gradova Srbije.

Omladinski horski festival se završio obraćanjem predsednice asocijacije dr Tamare Adamov Petijević, koja je uručila zahvalnice svim učesnicima i poželela da se svi okupimo u većem broju sledeće godine tokom jula meseca, ponovo u Novom Sadu, i tako pokažemo svetu da je taj grad s pravom zaslužio titulu Evropske prestonice kulture i da je najveća snaga Srbije upravo „raspevana omladina koja može da promeni ugao gledanja na svet“.

U uslovima teškim za horsko pevanje i uopšte nastavu u muzičkim školama, Sremska Mitrovica se može s ponosom pohvaliti omladinom koja ima volju, želju i znanje kojim je dostojno predstavlja. U ime mojih divnih đaka i svoje lično ime, zahvaljujem se gradskoj upravi i upravi škole, kao i uvijek posvećenim roditeljima, bez čije podrške bi sve bilo mnogo teže, što su nam omogućili da budemo dio ovog veličanstvenog događaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *