VEŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA NA TERITORIJI GRADA SREMSKA MITROVICA „SISTEM 2021“ 5. NOVEMBRA

Gradske vesti

Vežba zaštite i spašavanja na teritoriji Grada Sremska Mitrovica „Sistem 2021“ biće održana u petak, 5.novembra. Prema planiranim aktivnostima, za 9 časova je zakazana sednica Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica u proširenom sastavu. Od 10 do 12 časova biće izvedena pokazna vežba na lokaciji Mala crkva i III zdravstvena stanica , gde će biti postavljeni paneli protiv poplava i džakovi sa peskom. Pored Male crkve će biti postavljeni šatori za pružanje prve pomoći, a iz zgrade Promenada 3 vršiće se simulacija evakuacije povređenih.

Kao nastavak simulacije i zbrinjavanja povređenih je lokacija Poslovno sportski centar „Pinki“, gde će biti postavljeni šatori  za zbrinjavanje povređenih.

Istovremeno, od 10 do 12 časova u firmi „Kuper standard“ izvodiće se pokazna vežba „Tehničko-tehnološka nesreća“, gde će učestvovati Vatrogasno -spasilačka četa  Sremska Mitrovica, Crveni krst i Hitna pomoć.

Vežba je inicirana od strane Republičkog  štaba  za vanredne situacije”, i istovremeno će se realizovati u 22 grada i 17 opština u Republici Srbiji.

U vežbi „Sistem 2021“ u Sremskoj Mitrovici učestvuju: GU za opšte i zajedničke poslove imovinu, VP „Sava“, JKP „Komunalije“, PSC „Pinki“, Dom zdravlja – Hitna pomoć, Crveni krst, Vatrogasno-spasilačka četa Sremska Mitrovica, Specijalna jedinica Civilne zaštite, Odeljenje civilne zaštite opšte namene Mesne zajednice Centar, Policijska uprava  Sremska Mitrovica I Komunalna policija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *