PRIJEM ZA ZLATNE KUGLAŠE

Sport

Na nedavno održanom Prvenstvu sveta u kuglanju, koje je održano u Poljskoj, reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju, kada je u finalnom meču savaladana Nemačka. U  sastavu kuglaške reprezentcije srbije nalaze se i dva mlada Mitrovčana, Igor Kovačić i Bojan Kličarić. Za njih je povodom ovako velikog uspeha priređen prijem u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Igor Kovačić i Bojan Kličarić su svoje prve kuglaške korake napravili još kao pioniri u kuglani u Poslovno sportskom centru „Pinki”. Odmah se videlo da su vanserijski talenti za ovaj sport pa su prošli sve reprezentativne selekcije od pionira, kadeta, omladinaca, seniora. Za seniorsku reprezentaciju Srbije nastupali su iako su po godinama bili mnogo mlađi i odavno su standardni reprezentativci i nosioci igre na svim takmičenjima.

Grad Sremska Mitrovica zlatne kuglaše nagradio je sa po 50 hiljadaa dinara. Recimo i to da je reprezentacija Srbije osvajala svetska prvenstva 2009, 2011, 2015, 2017, 2019 i sada 2021. Srbiju su u Poljskoj pored dvojice Mitrovčana predstavljali i Vilmoš Zavarko, Robert Ernjesi, Čangor Baranj, Radovan Vlajkov, Adrijan Lončarević, Danijel Tepša i Aleksandar Milinković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *