AKCIJA „UM NA DRUM” ZA BOLJU VIDLJIVOST PEŠAKA I BICIKLISTA NOĆU

Gradske vesti

Bezbednost saobraćaja u noćnim uslovima i bolja vidljivost pešaka i biciklista ciljevi su akcije „Um na drum” koju su u Sremskoj Mitrovici zajedno realizovali Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica i Kancelarija za mlade.

Ova akcija deo je kampanje „Aktivnosti u noćnim uslovima vidljivosti” i održava se u 20 lokalnih samouprava sa ciljem promene stavova, zaštite i unapređenja bezbednosti navedenih kategorija učesnika u saobraćaju.

Učesnici su delili edukativni materijal i svetlosnu signalizaciju za zaštitu biciklista.

– Prema podacima saobraćajne policije problem su biciklisti i pešaci, a Grad Sremska Mitrovica je ulagao i u infrastrukturu kao što je javna rasveta koja je umnogome doprinela da saobraćajna signalizacija i znakovi budu vidljivi, a samim tim i učesnici u saobraćaju. Saobraćajna policija redovno sprovodi kontrole u noćnim uslovima merenje brzine, alkotestiranje i to doprinosi da ostali učesnici u saobraćaju budu bezbedniji – rekao je Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *