ZA POŠUMLJAVANJE U AP VOJVODINI DODELJENO 43 MILIONA DINARA

Poljoprivreda

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas šest ugovora o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 43 miliona dinara za pošumljavanje na teritoriji AP Vojvodine.

Božić je ovom prilikom istakao da su sredstva u Budžetskom fondu za šume ove godine znatno veća nego ranije, te da je cilj da se ta ulaganja podignu na još viši nivo.

– Ove godine je za pošumljavanje opredeljeno 50 miliona dinara, od čega je na konkursu iskorišćeno 43 miliona. Pozivamo lokalne samouprave da naredne godine koriste sredstva koja Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvaja za pošumljavnje, jer je važno da zajednički radimo na tome da se površine pod šumama u AP Vojvodini povećaju – kazao je Božić.

Inače, ove godine su iznosi za pošumljavanje po hektaru u proseku 30 odsto viši nego ranije. Tako je za pošumljavanje tvrdim lišćarima predviđeno 200.000 dinara po hektaru, za pošumljavanje mekim lišćarima 160.000 dinara, a za pošumljavanje bagremom 130.000 dinara po hektaru.

Ugovori su uručeni Javnom preduzeću „Vojvodinašume“, koje je dobilo najviše sredstva na ovogodišnjem konkursu, zatim Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, Javnom preduzeću za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“, JKP „Graditelj“ u Srbobranu, JKP „Komunalac“ u Titelu i komunalnom preduzeću „Luka Bačka Palanka“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *